A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

A KlímaProfi csapatának blogja klímákról, légtechnikáról.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a korszerű és környezetbarát, mégis kedvező áru levegő víz hőszivattyúk elterjedőben vannak. Az alábbiakban a Fujitsu Magyarország cikke olvasható, mely eredetileg az E-Gépész szaklap online kiadásában volt olvasható.

Gyorsan szeretne meleget? Csökkentené a fűtési költségeit? Mire figyeljen, ha klímával szeretne fűteni? Mik az előnyök? Válaszok blogcikkünkben.

Teljesítmény, kényelem és dizájn: erre koncentrált az LG, amikor megtervezte legújabb légkondicionálóját, az ARTCOOL-t. Az új klíma, nevéhez híven, nemcsak okos és megbízható, de karcsú kialakításával, elegáns vonalaival a szemet is gyönyörködteti, így bármely stílusosan berendezett nappaliban vagy hálószobában megtalálja a helyét.

Milyen klímát válasszak, a mobil vagy a split klíma a jobb számomra, melyikkel milyen előnyöket élvezhetek? Vannak esetleg hátrányai? Járjuk körül részletesebben a témát...

A szerverek jellemzője, hogy megállás nélkül, 24/7/365 folyamatosan nagy mennyiségű hőt termelnek, ezt a hőt el kell vezetni. Erre a problémára jelent egyféle megoldást a szerverklíma.

Mindenki álmodozik arról, milyen érzés lenne, ha otthonunk klimatizálva volna, főként akkor, amikor már nem bírjuk elviselni az egyre többször előforduló hőségriadókat. Igen ám, de mivel jár egy klíma telepítése, mit gondoljunk át mindenképp a vásárlás előtt?

Ha minden reggel csorog az ablakán a víz, kellemetlenül érinti a dohos szag és már nem mer vendégeket hívni emiatt az otthonába, elege van a folyamatosan visszatérő pára és penész problémájától, akkor ez a cikk Önnek szól.

Környezetünk védelme mindenkinek a közös ügye. A klímatechnikai cégeknek egyre nagyobb kihívást jelent, hogy olyan készülékeket gyártsanak, mellyel óvják a Földet, közben hatékonyak és energiatakarékosak.

Egy egyszerű beállítással mindkettő teljesülhet, az éjszakai üzemmód funkció használatával egészségesebb lesz éjszakai pihenésünk és a klíma készülékünk is energiát takarít meg nekünk, mintha ugyanaz a beállítás menne nappal és éjjel is. Lássuk, ez hogy néz ki a gyakorlatban!

2013 januárjától a légkondicionáló rendszerekkel kapcsolatos energetikai adatok számítására az EU-ban eddig általánosan használt EER és COP helyett a szezonális hatékonyságon alapuló SEER és SCOP szabványt alkalmazzák.