A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü

Összehasonlítás

Klímaértékesítés telepítéssel az egész országban, teljes adminisztrációval!

Ön csak a klíma előnyeit élvezze!

Ne habozzon, forduljon hozzánk most, mert mi TELJES KÖRŰ szolgáltatásban részesítjük, a papírmunkát is beleértve!
Hívja szakértő munkatársaink az alábbi telefonszámokon (munkanapokon 8-17, szombaton 8-12 óra között):
Kovács Tamás 06-30/220-2600,
Havasi Ádám 06-30/420-5630,
Berke Bálint 06-30/571-9944,
Árvai Krisztina 06-30/903-9793,
vagy kérjen visszahívást itt!

Valamennyi általunk forgalmazott klíma inverteres!

Igazán hatékony páramentesítés télen!

Ha minden reggel csorog az ablakán a víz, kellemetlenül érinti a dohos szag és már nem mer vendégeket hívni emiatt az otthonába, elege van a folyamatosan visszatérő pára és penész problémájától, akkor ez a cikk Önnek szól. Egy olyan megoldásról szeretnék írni, amellyel könnyen felveheti a kesztyűt lakása páratartalmával! Párás kilátás

Tudnia kell, hogy ez a probléma olyan, mint a gyom, ha nem folytjuk el, hallogatjuk a pára kivezetését, akkor csak gyűlik és egyre nagyobb problémát fog okozni. De mit lehet ilyenkor tenni? A legtöbben először valamilyen olcsóbb tablettás páramentesítőt vagy sprayt vesznek. Az a baj azonban ezekkel a megoldásokkal, hogy a problémát csak egy ideig teszik láthatatlanná, de havonta vissza fog jönni a penész a falakra, a tablettás készülék már nem lesz elegendő -kevés párát tud összegyűjteni- és csak gyűlik-gyűlik a nedvesség az otthonokban. A folyamatos szellőztetés miatt gyorsan lehűlik a lakás, nagyon sok energia és pénz megy el az ablakok folyamatos nyitogatásával, hogy alacsonyan tartsuk a pára szintjét, és egy ködös napon inkább még beengedjük, mint ki. A mindennapi tevékenységünk, a légzésünk, a mosás, a ruhák szárítása, a főzés és a fürdés mind-mind a levegőbe engedett nedvességgel jár. A modern hőszigetelés nem engedi ki a párát, erről külön kell gondoskodnunk, így tudjuk a drága fűtési költségen előállított hőt a lakáson belül tartani és nem a folyamatos, gyors szellőztetésekkel kiengedni.

Kezelhetnénk profi szinten is a helyzetet.

Sok mindent kipróbáltunk, ezeknek a költségét megspóroljuk most Önnek, és egy olyan megoldást mutatunk be, ami hatásosan működik és hosszú távon megoldja a problémáját.

A pára rögös útjain végig mentünk és kipróbáltuk, az ingyenes szellőztetéses módszeren keresztül az olcsóbb sprayken át a drágább tablettás készülékekig, melyekbe folyamatosan pótolni kell a tablettákat. Azonban a teljes problémát nem tudta egyik sem véglegesen megoldani. A víz még mindig ott volt az ablakon, a spray a falról eltüntette a penészt, de egy hónap múlva újra ott virított és a szaga is borzalmas volt. Míg halogatjuk a végleges megoldást, addig a penésznek és a nedves levegőnek számos egészségre káros hatásai lehetnek: elhúzódó légúti megbetegedéseket, asztmát okozhat. A lakásunk tiszta illata fokozatosan dohossá válik, a falakat elcsúfítja a penész, a bútorokat is megrongálja, így a ruháink közelébe kerül, kárt tesz a lakásunk berendezéseiben és saját egészségünkben is.

A klíma tulajdonosokban felmerülhet az a jogos kérdés, ha már korszerű inverteres készülékük van, amiben pára mentesítő funkciót is beépítettek, mi történne, ha télen ezt használnánk erre a célra? Ez a funkció télen nem működik olyan hatékonyan, mint nyáron. Hogyan lehetséges ez? Megértéséhez meg kell vizsgálnunk, hogy miként alakul ki a páralecsapódás. A pára sajátossága, hogy hideg felületen csapódik le a levegő nedvesség tartalma, e miatt a penész is a hideg nedves felületen jelenik meg először.

Miért NEM olyan hatékony a klíma pára mentesítésre?

Az elsődleges célunk, hogy kivonjuk a nedvességet a levegőből, ezt úgy tudjuk megtenni, ha lehűtjük a levegőt, mivel a pára csak hideg felületen csapódik ki. Vagyis a klímának is le kell hűtenie először a levegőt, hogy kitudja vonni a párát, és ez a fűtési időszakban nem túl hasznos. Egyáltalán nem gazdaságos megoldás. Mivel nem hűteni, hanem fűteni szeretnénk vele.

Párás kilátás A leghatékonyabb és leggazdaságosabb megoldás egy olyan készülék, amely méri a helyiség páratartalmát, képes lehűteni a levegőt, hogy kinyerje a nedvességet, majd a páramentes, tiszta levegőt először felmelegíti, azután engedi vissza a helyiségbe. Ilyen módon erre a klímák nem képesek, nyáron, amikor hideg levegőt fúj ki, akkor tökéletesen működik a páramentesítő funkciója, mivel nincs szükség a levegő visszamelegítésére. Ha télen és az átmeneti időszakban akarja a kesztyűt felvenni, hogy minden kizáró okkal győzőn is véglegesen a pára és a penészesedés ellen, akkor egy páramentesítő készülékre van szüksége!

Ha páramentesítőt használunk, más eszközök helyett, akkor a készülékünk méri a szoba vagy -mérettől függően- az egész lakás páratartalmát és normál, 40-60% között tartja otthonunk nedvesség szintjét. A készülékek előnye, hogy először lehűti a szoba levegőjét, így ki tudja vonni a kicsapódott nedvességet, majd visszamelegíti, és a meleg levegőt fújja be a szobába. Erre más készülék nem alkalmas. Gazdaságos megoldás, a készüléket akár szobáról szobára helyezhetjük át, így mindenhol elérhetjük a kívánt hatást. Otthonunk kellemes hellyé változik, egészségben és biztonságban érezhetjük magunkat.

Most Önnek kell cselekednie!

Egy olyan lehetőséget mutattunk, ami sokaknak segített már. Ha érdekli a lehetőség, akkor nézze meg páramentesítő termékeinket webáruházunkban, vagy keressen minket telefonon!

Képek forrása: Pinterest.