A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü

A klímaszerelés folyamata, árajánlat kérése klímaszereléshez

Miután felmerül bennünk az igény, hogy vásároljunk egy klímaberendezést, számtalan kérdés jut eszünkbe. Jelen oldalon klímaszereléssel kapcsolatban szeretnénk tanácsokat adni. Klíma vásárlási tanácsaink megtalálja Klíma blogunkban, vagy szívesen állnak rendelkezésére szakértő munkatársaink az alábbi telefonszámokon: Kovács Tamás 06-30/220-2600, Lakatos Csaba 06-30/636-9000. Ez a rövid ismertető leginkább a klíma szerelésével kapcsolatosan szeretne az Ön segítségére lenni, az oldal alján pedig lehetősége lesz konkrét ajánlatot kérni.

Alap információ, amit Ön is valószínűleg keres: cégünk az egész ország területén szerel klímát, a 3 folyóméteren belüli normál szerelés maximum (országrésztől függően) bruttó 62.000 Ft-ba kerül. Az esetek 90%-ában ez a számítás helytálló (normál split klíma a fal egyik felén a kültéri másik felén maximum kicsit odébb a beltéri egység). Ez az összeg tartalmazza az összes szerelési anyagot és a munkadíjat is. Az elektromos csatlakozás esetleges kiépítésén, és a klímaberendezés vételárán felül Önnek ebben az esetben nincs további költsége. Pontos ajánlatért kérjük fussa át ismertetőnket, és küldje el a lenti űrlapot, vagy hívjon minket telefonon: Kovács Tamás 06-30/220-2600, Lakatos Csaba 06-30/636-9000.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a klímát a benne található hűtőközeg (klímagáz) miatt kizárólag erre képesített, úgynevezett F-Gáz azonosítóval bíró szakember telepítheti. A hatóság azért, hogy ezt a célt nyomon tudja követni, minden egyes klímához telepítési tanúsítvány kitöltését írja elő. Amennyiben cégünket választja a beszerzéshez és a kivitelezéshez is, úgy Önnek ezzel kapcsolatosan csak annyi teendője van, hogy a dokumentumot aláírja, így ezt az Ön számára kényelmes megoldást javasoljuk. Amennyiben Önnek saját szerelője van, nagyon szívesen kiszolgáljuk Önt klímaberendezéssel, ebben az esetben be kell kérjük Öntől a választott szerelője által kiállított tanúsítványt, e-nélkül sajnos a törvény nem engedi, hogy kiszolgáljuk Önt. További információ a telepítési tanúsítvány szabályozásáról a hatóság honlapján: http://nkvh.kormany.hu/a-hatosag

Kérjük feltétlenül jelezze előre, ha a régi klímaberendezés leszerelését kéri. Ennek költségeit az alap ajánlatunk nem tartalmazza.

A kültéri egység többnyire a külső homlokzatra kerül, melyhez tartó konzolokra van szükség. Ezeket a klíma csomagok nem tartalmazzák.

A klíma szerelése során a beltéri és a kültéri egység összekötésére van szükség. Az összekötés elektronikus célú (áram és az egységek közötti kommunikáció), a bonyolultabb része pedig a hűtőközeg áramlásának biztosítása csövezéssel. Emellett a falat át kell fúrni, a csövek és kábelek miatt egy kb. 5 centi átmérőjű lyukat készítünk. A lecsapódó víz (kondenzvíz) a beltéri egység alsó vonalánál jelenik meg, melyet célszerű nagy lejtéssel a lefolyóba, vagy a szabadba kivezetni. Ha erre nincs lehetőség, igény esetén kondenzvíz szivattyú beépítésével biztosítható a kondenzvíz elvezetése.

A szerelési költségnél nem mindegy, hogy az áramhálózat rendelkezésre áll e a telepítés helyén, ezért ajánlatkérésénél kérjük erre is térjen ki. Alap ajánlatunk a kül- és beltéri egység közötti kommunikációs és betáp kábel árát is tartalmazza 3 méteren belüli szerelésnél. A kültéri egység elektromos csatlakozásának kiépítéséről (kismegszakító, konnektor, kötődoboz) Önnek kell gondoskodnia! Néhány szerelő kollégánk ezt egyedi megállapodás keretében tudja biztosítani, kérjük, hogy erről minden esetben előzetesen érdeklődjön.

A klímaberendezések elő vannak töltve bizonyos mennyiségű gázzal, mely legalább 5 folyóméteren belüli csövezéshez elegendő. Mi az alap árajánlatunknál is 3 folyóméterre elegendő klímacsővel, és szerelvényekkel számoltunk. Az alap ajánlatunk a csöveket fehér színű műanyag csatornákban vezeti el, amennyiben Ön falba vésést, vagy más színű csatornát kér, az további költségekkel jár. Nagyobb távolság esetén nem csak a munkadíj, hanem a felhasznált anyagok mennyisége is nő. Ha túl nagy a szintkülönbség, és/vagy 5 méternél hosszabb a csövezés, plusz klímagázt is kell tölteni a rendszerbe.

A szerelést követően szerelő kollégáink vákuumolják a rendszert és nyomáspróbát végeznek, megbizonyosodnak arról, hogy minden rendben van, ezalatt kitöltik a garanciajegyet és megmutatják a készülék alapvető működését. A szerelés során keletkezett koszt kollégáink a lehetőségeikhez mérten eltakarítják.

A klímaszerelés a legtöbb esetben 3-5 óra alatt elvégezhető folyamat, azonban kérjük vegye figyelembe, hogy ez csupán egy becslés, melyet az előre nem látható körülmények befolyásolhatnak.

Ne feledje, klímaberendezések esetén évenkénti karbantartásra van szükség, és nem csak a garancia érvényesítése miatt: fontos szempont lehet még a tiszta levegő biztosítása, valamint a készülék jobb hatásfokának megőrzése is, ami amellett, hogy csendesebb készüléket, kevesebb bekapcsolást jelent, még az áramszámlán is észrevehető, kb. 30% megtakarítás érhető el. A nálunk vásárolt készülékek karbantartását kedvezményesen biztosítjuk. Karbantartást kérhet közvetlenül szerelő kollégáinktól, vagy tőlünk is (Kovács Tamás 06-30/220-2600, Lakatos Csaba 06-30/636-9000). Kérjük, hogy karbantartási igény bejelentésekor vegye figyelembe, hogy nyáron nagyon sok idő, mire eljut Önhöz a szerelő. Karbantartásra nem a klímavásárlás évfordulója a célszerű időpont, hanem a tavaszi hónapok, így a nyarat és a nagy meleget már egy optimálisan működő berendezéssel várhatja.

Ajánlatkérés

(kérjük az ajánlatra leginkább alkalmazható kategóriát válassza ki)
Ajánlatkérésem elküldésével tudomásul veszem, hogy az ajánlatkérés díjmentes, fizetési és vásárlási kötelezettséggel nem jár. Felhatalmazást adok rá, hogy az ajánlat elkészítésével kapcsolatosan a Viky Kft (alapítva 1993 - a KlímaProfi szakáruház üzemeltetője) és az ajánlat elkészítésében közreműködő klímaszerelő partnerük a fenti személyes adataimat az árajánlat elkészítéséhez kapcsolódóan kezeljék.
A Viky Kft kijelenti, hogy az itt megadott adatokat kizárólag jelen űrlapon kért ajánlat megküldéséhez használja fel, azokat illetékteleneknek nem adja át, és a későbbiekben sem fogja egyéb célokra felhasználni.