A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü

Összehasonlítás

Klímaértékesítés telepítéssel az egész országban, teljes adminisztrációval!

Ön csak a klíma előnyeit élvezze!

Ne habozzon, forduljon hozzánk most, mert mi TELJES KÖRŰ szolgáltatásban részesítjük, a papírmunkát is beleértve!
Hívja szakértő munkatársaink az alábbi telefonszámokon (munkanapokon 8-17, szombaton 8-12 óra között):
Kovács Tamás 06-30/220-2600,
Havasi Ádám 06-30/420-5630,
Berke Bálint 06-30/571-9944,
Árvai Krisztina 06-30/903-9793,
vagy kérjen visszahívást itt!

Valamennyi általunk forgalmazott klíma inverteres!

Mivel hűtsük a szerver szobákat?

SzerverteremA számítógépek használata minden napjaink elengedhetetlen része, fontos információkat, adatbázisokat és weblapok üzemeléséhez szükséges adatokat tárolunk szerver parkokban. A szerverek jellemzője, hogy megállás nélkül, 24/7/365 folyamatosan nagy mennyiségű hőt termelnek, ezt a hőt el kell vezetni. Erre a problémára jelent egyféle megoldást a szerverklíma.

Miért NEM alkalmas a lakossági oldalfali klíma a szerver termek hűtésére?

A lakossági oldalfali klímák elsődlegesen a nyári szezonra lettek tervezve, a legtöbb klíma gyártó +16 fok körüli külsőhőmérsékletig határozza meg a készülék hűtési működését, ha +16 fok alá megy a külső hőmérséklet nem fog megfelelően működni a készülék, ez gondot jelent, mivel a szerver szobákat az év minden napján, télen is folyamatosan hűteni kell, erre a lakossági klímák nem alkalmasak. A legtöbb esetben a gyártók nem is vállalnak garanciát a lakossági klímára annak szerver teremben való elhelyezése esetén. A rossz üzemi körülmények miatt hamar tönkremegy, elsőnek romlik a hatásfoka, megnő az energia felhasználása, rosszabb esetben leáll, vagy zárlatos lesz a készülék, és tüzet is okozhat. A szerverek hűtése, hőelvezetése és szellőztetése elengedhetetlen, hiánya esetén adatokat veszíthet el, ami számos kellemetlenséggel és anyagi kárral járhat. Szüksége van egy megbízható, az év minden napján biztonságosan működő megoldásra.

A szerverklímák olyan speciális inverteres split klímák, amelyek egész évben, a nap minden percében képesek a számítógépek működési hőjét alacsony hőmérsékleten tartani. Kinézetre ugyanúgy néznek ki, mint a lakossági oldalfali klímák, azonban műszaki bel-tartalmukban és funkciójukban több módon eltérnek. Üzembiztosan működnek, télen akár -15 és -20 fokos külső hőmérséklet esetén is folyamatosan hűtenek. A hűtőköri vezetékek hossza jóval nagyobb, mint a lakossági klímáknak.

Szerverklímák fontos tulajdonságai:

  • Wifi vagy vezetékes hálózaton keresztül szabályozható
  • Inverteres motor, fokozatmentes teljesítmény szabályzás
  • Alacsony energia fogyasztás
  • Nagyfokú üzembiztosság
  • Automata újraindulás áramszünet esetén
  • Nagy csövezési távolság (30-60m)
  • Hűtési üzemmód -20 fokos külső hőmérséklet esetén
  • Karterfűtés

Nagyon fontos a Wifi-s vezérlés, mert hiba esetén azonnal e-mailt küld a szerver szolgáltatójának, így gyorsan tud cselekedni és elhárítani az esetleges problémát. Felügyelni tudja a klíma működését, fogyasztását anélkül, hogy ott lenne. A klíma meghibásodása esetén fennálló károk megelőzése érdekében érdemes lehet két készüléket felszereltetni, meghibásodás esetén azonnal van egy tartalék rendszer, így megelőzhető az adatvesztéssel járó anyagi kár. A szerverklímák akár egyszerre vagy felváltva is működhetnek, ezzel a megoldással az élettartalmukat is megnövelhetjük.

A szerverklímák karbantartása

Mivel a szerverklímák folyamatosan üzemelnek, emiatt nem elegendő az évenkénti egy karbantartás, hanem sokkal sűrűbben, érdemes negyedévente elvégeztetni a tisztításukat, ha nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, lehet akár havonta is.

A karbantartásra nagy hangsúlyt kell fektetni, egy elhanyagolt berendezés hűtőteljesítménye folyamatosan csökken és energia felhasználása növekszik, akár tönkre is mehet, vagy zárlatos lesz és tűzesetet is okozhat, mely sokkal nagyobb kárt okozna, mint a karbantartási költség kifizetése.

A kép forrása: rust.hu.