A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Aerauliqa QUANTUM HR 150 egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető

Hívjon bizalommal, segítünk!

Munkatársaink munkanapokon 8-17 óra között állnak rendelkezésükre!
Nem ér el minket, vagy elmúlt már 17 óra?

99.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Főbb jellemzők: 

 • "A" energiahatékonysági osztályú, egyhelyiséges (decentralizált) hővisszanyerős szellőztető, állítható méretű (270-510 mm) fali átvezető elemmel, kilépő oldali védőráccsal. A standard fali ventilátorokhoz hasonló egyszerű telepíthetőség jellemzi, új- és hagyományos építésű épületek esetében, akár utólag is telepíthető.
 • Az adott lakásban elhelyezett egy vagy több készülék szabályzása történhet manuálisan, standard kapcsolóval, a gyári, dedikált manuális kapcsolóval (CTRL+S), CO2 szabályzó egységgel (SEN-CO2), páraérzékelő (SEN-HY) vagy mozgásérzékelő (SEN-PIR) által.
 • Az esztétikus, modern formatervezésű előlap szerszámok nélkül, könnyen eltávolítható, a mögötte megtalálhatóporszűrő könnyen hozzáférhető, így egyszerűen tisztítható.
 • A ventilátor az elszívás és légbevezetés funkciókat felváltva látja el, kb. 70 mp-es időtartamok mellett, akár 24/24 órás időtartamban is. CTRL+S típusú kapcsolóval történő telepítés esetén, standard ventilátoros elszívásra (hővisszanyerés nélkül) is alkalmas. 
 • Környezetbarát, újrahasznosítható alapanyagokból készült, a környezettudatos tervezésnek köszönhetően.Energiatakarékos EC motorja és hosszú élettartamra tervezett gondozásmentes gördülőcsapágyazásazajszegény üzemeltetést tesz lehetővé.
 • Ideális választás azok számára, akik energiatakarékos és rendkívül csendes szellőztetést szeretnének megvalósítani lakásuk egyes helyiségeiben (nappaliban, hálószóbában, gyermekszobában, dolgozószobában), de mindezt alacsony költségek, és komplett légtechnikai tervezés és csőrendszer telepítése nélkül kívánják megoldani. 

A hővisszanyerő funkcióval rendelkező szellőztető készülékek előnyei:

Egészség és higénia:
- folyamatos és önműködő légcsere
- az egyes egészségre ártalmas "szennyező" anyagok koncentrációja nem dúsul fel a lakásban. ill. kívülről sem juthat be (formaldehid, illékony szerves vegyületek, stb.);
- alacsony szinten tartható radon koncentráció,
- megakadályozható a penészképződés;
- az optimális minőségű és összetételű levegő, allergénmentes környezet.
 
Komfort:
- huzatmentes környezet és alacsonyabb hőingadozás;
- megfelelő páratartalom;
- szúnyog, légy és más repülő rovaroktól mentes beltér;
- alacsony szinten tartható kültérről beszűrődő zajszint; 
- kellemetlen szagoktól mentes környezet;
- önműködő és rendkívül csendes üzemeltetés.

Energetikai tanúsítvány:
- a legmagasabb energiahatékonyságú épület és lakásszellőztetéshez, A vagy A+ energiabesorolással. 

Biztonság:
- alkalmazásával elkerülhetők a hagyományos szellőztetésnél jellemző nyitott nyílászárók lehetőségét kihasználó besurranó tolvajok által okozott káresemények.

Megtakarítások:
- energiamegtakarítás az alacsony teljesítményfelvételű ventilátorokkal szerelt kivitelnek köszönhetően;
- hővisszanyerés és energiamegtakarítás elsősorban a fűtési idényben (téli időszakban), de a nyári időszakban is alacsonyabb szinten tarthatóak a és hűtéssel járó költségek;
- környezetbarát szellőztetés, rendkívül alacsony környezetterhelés;
- alacsonyabb költségek mellett tervezhető és üzemeltethető fűtési rendszer;
- új építésű házak esetén a magasabb nedvességtartamú falak gyorsabban száradnak, nem alakul ki penészesedés;
- egyes esetekben adójóváírások és kedvezőbb biztosítási feltételek érhetőek el a helyi (pl. önkormányzati) szabályozásoknak megfelelően.

Telepítési javaslat:

A Quantum HR szellőztető készülékek telepítését kiegyensúlyozott légcserét igénylő helyiségek (pl.nappali, hálószoba, gyermekszoba, dolgozó szoba) esetén javasoljuk, ahol az egyes készülékek egymással szinkronizált módon, (70 mp-ként váltott üzemű elszívással és befúvással) működhetnek. Az ún. technikai helységek (mellékhelységek,fürdőszobák, konyhák) szellőztetésére a kimondottan elszívásra tervezett ventilátorokat (pl. Quantum AX ventilátor, akár 1W-os teljesítményfelvétellel) ill. páraelszívókat javasoljuk.

Előnyök a Quantum HR készülékekkel:

 1. Alacsonyabb villanyszámla: Az 1-es sebesség fokozat akár 1,2W teljesítményfelvétel mellett történő üzemeltetésselis megvalósítható.
 2. Alacsonyabb fűtésszámla:Akár 90%-os hővisszanyerési hatásfokánakköszönhetően, a fűtési szezonban.
 3. Kedvezőbb telepítési idő: Akár 4x rövidebb idő alatt telepíthető a központi hővisszanyerős szellőztető rendszerekhez képest.
 4. Az épület kedvezőbb energiabesorolása:Csökkenthetőek a szellőztetéssel kapcsolatoselsődleges energiaköltségek a téli időszakban
 5. Egészségesebb élettér:A kondenzációval, a magas páratartalommal és a penészesedéssel, valamint az egészségre ártalmas anyagok koncentrációjának növekedésével járó folyamatok és ezek.

Paraméterek

Átmérő 150 mm
Feszültség 230 V
Teljesítmény 3,8/2,3/1,4 W
Légszállítás (max.) 60/40/20 m3/h
Környezeti hőmérséklet -20 °C..+50°C
Zajszint 26/18/10 dB(A)
Tömeg 4,2 kg
Energiaosztály A
Hatásfok 90%-os
Motor energiatakarékos EC
Tanúsítvány CE