A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.

VRF rendszerek

Az elmúlt évtizedekben elindult fejlesztés eredményeként ún. VRV-, vagy más néven: VRF-„multi-split” rendszerek kerültek forgalomba. Az elnevezés a „VRV=Variable Refrigerant Flow”, magyarul „Változtatható hűtőközeg-térfogatáram”, illetve „VRF=Variable Refrigerant Volume”, magyarul: „Változó hűtőközeg tömegáram” kifejezések rövidítéséből ered, melyek a szabadalmaztatott nevektől eltekintve hasonló rendszereket jelölnek. Általánosságban véve olyan direkt elpárologtatós hűtő- és fűtőrendszereket értünk alattuk, amelyeknél egy kültéri hőcserélő egységre több (10-16) beltéri hőcserélő egység csatlakozik egy kiinduló gerincen keresztül, és az egyes beltérikhez jutó hűtőközeg mennyiség külön-külön szabályozható. A rendszer ma már igen sok esetben teljes sikerrel helyettesítheti a hagyományos központi klímaberendezéseket, annál lényegesen gazdaságosabb megoldást nyújtva.

A rendszer saját vezérlése figyeli az egyes helyiségekben elérni kívánt paramétereket, és a teljesítményét ennek megfelelően szabályozza. A beltéri egységekben található adagoló szelepekkel állítható be a kívánt elpárolgási hőmérséklet (ez minden beltéri egységben azonos) és tömegáram.

Rendezés:

Midea MDV-D28G/N1Y-C VRF fehér oldalfali beltéri egység 2.8 kW

Központi raktáron

Midea MDV-D45DL/N1-C VRF parapet/mennyezeti beltéri egység 4.5 kW

Központi raktáron

Midea MDV-D56DL/N1-C VRF parapet/mennyezeti beltéri egység 5.6 kW

Központi raktáron

Midea MDV-D22G/N1Y-C VRF fehér oldalfali beltéri egység 2.2 kW

Központi raktáron

Midea MDV-D22G/N1YB VRF fekete oldalfali beltéri egység 2.2 kW

Központi raktáron