A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Klímakarbantartással a spórolásért és az egészségmegőrzésért!

A klíma, légkondicionáló karbantartásához hozzátartozik annak tisztítása is, mely rendkívül fontos az egészség megóvása, a készülék teljesítményének megőrzése, valamint az eszköz élettartamának maximalizálásának érdekében.

Persze korántsem mindegy, hogy a klíma tisztítás szakszerű módon történik-e vagy sem. A nem megfelelő karbantartás ugyanis már rövid távon éreztetheti hatásait, például romlik a készülék teljesítménye, kellemetlen szagúvá válik a helyiség levegője, vagy épp hangossá válik az eszköz a működése közben. A légkondicionáló berendezés hőcserélőinek időszakos és szakértő tisztítása lényeges feladat, hogy a fentieket elkerüljük. A klíma kültéri modulját folyamatosan érik az extrém hatások, mint az időjárási viszontagságok és a különböző szennyeződések, melyek komoly problémákat okozhatnak a hűtőberendezés hőcserélőjén. A lerakódó szennyeződések jelentősen redukálják a készülék teljesítményét, gátolják az optimális hőleadást, mely által a kompresszor is csak jóval nagyobb erőfeszítések árán képes ellátni feladatát, ami a klímaberendezés élettartamának nagymértékű lerövidülését eredményezheti és nagy zajjal is jár. A kültéri egység  szennyezett állapota ezen felül az eszköz energiaigényét is jelentősen megnövelheti. A beltéri modul esetén az egység belsejébe kerülő nagy mennyiségű házipor és pollen egy idő elteltével megtelepszik, és úgynevezett biofilmet alkot. Ebben a környezetben a penész, a gombák és a spórák könnyen megtelepedhetnek.. Amellett, hogy ez a folyamat kellemetlen levegőt eredményez a helyiségben, allergiás reakciókat is kiválthat. A készülék szűrőjét, illetve minden lényeges alkotóelemét megfelelő, szakértő módon kell minden évben legalább egy-két alkalommal – nagyobb igénybevételnek kitett eszköz esetén akár többször – kitisztítani.

Sokan próbálkoznak házi praktikákkal, illetve otthoni, saját kezűleg elvégzett karbantartással, ám ez sajnos nem célravezető megoldás.
A klíma tisztítás ugyanis házi eszközök segítségével nem hajtható végre, a teljes rendszer szakszerű karbantartásához klímaszerelő szükséges.

Szakembert keres? Keressen minket bizalommal, országos partnerhálózatunkból ajánlunk Önnek szerelőt!

Komfortos, tiszta levegőt kívánunk!

Üdvözlettel,
A KlimaProfi Csapata