A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.
Termékek Menü

Összehasonlítás

Klímaértékesítés telepítéssel az egész országban, teljes adminisztrációval!

Ön csak a klíma előnyeit élvezze!

Ne habozzon, forduljon hozzánk most, mert mi TELJES KÖRŰ szolgáltatásban részesítjük, a papírmunkát is beleértve!
Hívja szakértő munkatársaink az alábbi telefonszámokon (munkanapokon 8-17, szombaton 8-12 óra között):
Kovács Tamás 06-30/220-2600,
Havasi Ádám 06-30/420-5630,
Berke Bálint 06-30/571-9944,
Árvai Krisztina 06-30/903-9793,
vagy kérjen visszahívást itt!

Valamennyi általunk forgalmazott klíma inverteres!

Fisher CAM-H300C-3F léghűtéses moduláris folyadékhűtő 30 kW

Ár:
1.638.300 Ft
Szállítási díj: Ingyenes
Cikkszám: CAM-H300C-3F
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Márka: Fisher

Leírás és Paraméterek

SP-D066 Vezetékes távszabályzó folyadékhűtőhöz kötelező! Bruttó ár: 44450 Ft

 

Fisher moduláris folyadékhűtők előnyei:

Bizonyára több üzemeltető, karbantartó is találkozott már közülünk ehhez hasonló problémával: le kellene cserélni az épület hűtését biztosító régi léghűtéses folyadékhűtőt (ami ráadásul sok villamosenergiát is fogyaszt) de eddig erre még nem került sor. Az okok a következők lehetnek: az épület hűtési igénye időközben annyira megnövekedett, hogy nagyobb berendezésre lenne szükség. Az új nagy folyadékhűtő nem fér el, a daruzáshoz nincs elég hely, most különben sem fér bele a költségvetésbe, stb. Az elavult rendszer így általában megmarad, bizonytalanul és nagy fogyasztással üzemel, míg egy forró nyáron mikor a legnagyobb szükség lenne rá, majd végleg felmondja a szolgálatot.
Pedig ilyen problémákra is van már műszaki megoldás: a moduláris folyadékhűtő.

Miért kellene nagy hűtőteljesítményű, nagy tömegű folyadékhűtőt kockázatosan mozgatni, mikor ugyanannyi hűtőteljesítményt tudunk biztosítani több kisebb, könnyen mozgatható egységekből álló hűtőgéppel is? A Fisher moduláris folyadékhűtőt pont az ilyen esetekre tervezték, legnagyobb előnye a mobilitás, de kiemelhetjük még az alacsony befektetési, üzemeltetési, javítási és karbantartási költségeket is. Nagy előnye továbbá az ilyen rendszereknek, hogy utólag is egyszerűen bővíthetők - ellentétben az egyre inkább elterjedő VRF/VRV rendszerekkel szemben, amelyek csak az eredetileg megvalósult állapotban és teljesítménnyel működnek. A legtöbb épület teteje, ill. a hely ahová a hűtőberendezés elhelyezését megálmodta a tervező (főleg meglévő, régi épületek esetében) nehezen megközelíthető. Egy új, a megnövekedett igényeket kielégítő nagyméretű berendezés elhelyezése költséges daruzással, falbontással, átalakítással jár –esetenként az épületben zajló tevékenységet is le kell állítani emiatt, ami egy kórház, vagy például egy 0-24 órás műszakban működő gyártósor esetében elképzelhetetlen. A Fisher moduláris folyadékhűtők kis méretei miatt nincs szükség nagy átalakításra, a hűtőgépek a legtöbb ajtón beférnek, akár egy nagyobb teherszállító lifttel is mozgathatók és a modulok vízszintes mozgatásához elegendő egy kézi villás raklapemelő („béka”) is. A moduláris folyadékhűtők mobilizálhatósága egyedülálló.

A hűtőgépben a precíz hűtőközeg adagolást fejlett elektronikus expanziós szelep végzi, mindig a megfelelő hűtési igényekhez igazodva. A hűtőközeg és a folyadék közötti hőcsere ellenáramú csőköteges hőcserélőben zajlik. A meglévő régebbi csővezetékek, de még az újonnan kialakított és átmosott hálózatok is gyakran tartalmaznak szennyeződéseket, gyakran rakódik le iszap a nem megfelelően kezelt víz miatt. Ilyen szennyeződések a lemezes hőcserélők eldugulását, elfagyását és a legrosszabb esetben átszakadás esetén akár a kompresszor tönkremenetelét is okozhatják. Természetesen a csőköteges hőcserélőknél is megfelelően kezelt, tisztított és szűrt folyadék használata javasolt, de összehasonlítva a forrasztott lemezes hőcserélőkkel az ilyen esetleges szennyeződésekre a csőköteges hőcserélők kevésbé érzékenyek. A csőköteges hőcserélők üzem közben történő elfagyásának esélye minimális.

Egy átlagos folyadékhűtő élete során az esetek 95 %-ban részterhelésen működik.

A folyadékhűtők három modul nagyságban kaphatók:

 • Fisher CAM-H300C-3F 30 kW -os folyadékhűtőben 1 hűtőkör 1 kompresszor,
 • Fisher CAM-H650C-3F 65 kW-os folyadékhűtőben 2 hűtőkör 2 kompresszor,
 • Fisher CAM-H1300C-3F 130 kW-os folyadékhűtőben 4 hűtőkör 4 kompresszor

van, ami rendkívüli módon növeli az üzembiztonságot, ill. részterhelésen energiát takarít meg. Ez utóbbi az épületek energiafelhasználásának csökkentése szempontjából egyáltalán nem elhanyagolandó. A Fisher folyadékhűtő berendezések működéséhez jóval kisebb puffer térfogatra van szükség. Ha a rendszer folyadéktérfogata a hűtőteljesítményhez képest eléri a 3.5 liter/ kW-ot, a puffertartály a rendszerből el is hagyható. Mindegyik hűtőkör Copeland Scroll kompresszorral, elektronikus adagolóval van felszerelve a szükséges hűtőköri védelmekkel együtt. Ha valamelyik hűtőkörben rendellenesség lép fel, a többi hűtőkör ettől függetlenül továbbra is üzemelni. A folyadékhűtőhöz igény esetén (10 °C alatt) folyamatos kondenzátor ventilátor szabályzás is rendelhető.
A Fisher moduláris folyadékhűtő vízcsatlakozásai karimás csatlakozók, melyek a 30 kW-os berendezésnél az egyik oldalon, míg a 65 és 130 kW-os változatnál a berendezés mindkét oldalán megtalálhatóak. A kétoldali karimás csatlakozási lehetőség telepítéskor nagyobb szabadságot nyújt a csőhálózathoz való illeszkedéshez, ill. ez könnyíti meg a folyadékhűtők egymás után való elhelyezését is (az ide vonatkozó telepítési távolságok betartásával). Maximálisan 16 db folyadékhűtő modul köthető össze egy rendszerben.

A berendezések egyenként önálló mikroprocesszoros vezérléssel rendelkeznek, több folyadékhűtő esetén egy választott Master hűtőgép vezérli a többi Slave egységet soros (RS485) kommunikációs porton keresztül, mindig a pillanatnyi terhelés alapján kiválasztva a leghatékonyabb működést. A Master gép esetleges meghibásodása esetén a Master funkció könnyen áthelyezhető bármelyik másik hűtőgépre, segítségével üzemidő szerint léptethetők a modulok, így kiegyenlített üzemidő érhető el. A Fisher CAM moduláris berendezések nem csak hűtésre, hanem alapból hőszivattyús üzemben történő fűtésre is használhatók bivalens hőszivattyús rendszerben, de Magyarország egyes részein akár monovalens rendszerben is (megfelelő, alacsony hőmérsékletű vízzel működő hőleadókkal).

Moduláris kialakításuknak köszönhetően nem csak a biztonságos és energiatakarékos üzem a fő jellemzőjük, hanem a bővíthetőség is – az épület hűtési energiaigényének megfelelően. A berendezések tökéletesen megfelelnek a lakó- és kereskedelmi felhasználású épületek, szállodák, egészségügyi intézmények, irodaházak, stb. komfort hűtésének és hőszivattyús fűtésének ellátására.

Összefoglalva:

 • a Fisher moduláris folyadékhűtő egységek 30, 65 és 130 kW-os hűtőteljesítményűek
 • a hűtőgépek egyenként is és rendszerbe sorolva is üzemképesek
 • a rendszer bármikor bővíthető, max. 16 db berendezés csövezhető össze egy rendszerben, Master/Slave üzemben való működésre, üzemóra kiegyenlítéssel
 • üzembiztos és energiatakarékos működés részterhelésen is (több hűtőkör)
 • R410A hűtőközeg, 400 V 3 fázis betáp, Scroll kompresszor, elektronikus adagoló
 • horganyzott, festett acéllemez burkolat, merev alapkeret
 • ellenáramú csőköteges hőcserélő karimás vízcsatlakozással
 • rézcsőre húzott alumínium lamellás V alakú kondenzátor
 • elektromos kapcsolószekrény
 • vezetékes vezérlő kijelzővel, időzítés, üzemóra léptetési lehetőség - jó ár/érték arány, energiatakarékos és megbízható üzem 
 • a mai kor hűtési és hőszivattyús fűtési igényeinek tökéletesen megfelelnek, könnyen telepíthetők, mozgathatók.

 

Típus Hőszivattyús folyadékhűtő
Tápfeszültség 380-3-50 V-ph-Hz
Hűtőteljesítmény 30 kW
Fűtőteljesítmény 35 kW
Teljesítményfelvétel hűtéskor 11 kW
Teljesítményfelvétel fűtéskor 10,5 kW
Névleges áramfelvétel hűtéskor 19 A
Névleges áramfelvétel fűtéskor 18 A
Maximális teljesítményfelvétel 15 kW
Maximális áramfelvétel 29 A
Javasolt biztosíték 3xC40A A
Elektromos bekötő vezeték 5x 16 mm2
Kommunikációs vezeték az egységek között 2x (0,5-1,0)mm2 árnyékolt vezeték
EER 2,73
COP 3,33
Zajszint 62 dB(A)
Hűtőközeg R410A
Kompresszorok. illetve hűtőkörök száma 1
Hűtőközeg töltet 6,5 kg
Kompresszor típus Copeland Scroll
Axiális ventilátorok száma 1
Légoldali hőcserélő Alumínium lamellás rézcsöves
Légáram 12 000 m3/h
Vízoldali hőcserélő Csőköteges köpenyes hőcserélő
Vízáram 5,16 m3/h
Vízoldali csatlakozó méretei DN40 Karimás csatlakozó
Vízoldali nyomásesés 30 kPa
Vízoldali megengedett maximális üzemi nyomás 10 bar
Méret (magasságxszélességxmélység) 2090x1160x900 mm
Tömeg 320 kg
Üzemeltetési határok (külső léghőmérséklet hűtéskor) 10 ~ 48 °C
Üzemeltetési határok (külső léghőmérséklet fűtéskor) -10 ~ 21 °C
Üzemeltetési határok (kilépő vízhőmérséklet hűtéskor) 7 ~ 25 °C
Üzemeltetési határok (kilépő vízhőmérséklet fűtéskor) 30 ~ 55 °C

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő