A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon. További információk az Adatvédelmi nyilatkozatban.

Klímatelepítés akár 2 napon belül!

Több száz klíma raktárkészletről, azonnal!

Klímaértékesítés telepítéssel az ország egész területén, teljes adminisztrációval! Ön csak a klíma előnyeit élvezze!

Ne habozzon, forduljon hozzánk most, mert mi TELJES KÖRŰ szolgáltatásban részesítjük, a papírmunkát is beleértve! Hívja szakértő munkatársaink a következő telefonszámokon (munkanapokon 8-17 óra között):

Ingyenes szállítás!

Mobilklíma, ami tényleg jó megoldás

Ismét közeleg a meleg, jön a nyár, sokakban felmerül a klímakérdés. Bár a legelterjedtebb az ún. magasfali split, vagy osztott klíma, mégis sokszor szóba kerül a mobilklíma.

Sokan nem gondolkoznak hosszútávú befektetésben a nyári, hűtési szezon alatt, vagy gond a kültéri elhelyezése vagy nem akarják összefúrni és kábelcsatornázni a lakást. Esetleg nem találnak szerelőt, ami különösen időszerű lehet ebben a vírusokkal terhelt időszakban Ekkor jön képbe a „jolly joker”: a mobilklíma.

Vegyem vagy ne vegyem? Hogyan áll ez a kérdés szakmai szemmel?

A mobilklímák működési elvét meg kell érteni, vizsgálni vásárlás előtt. Van néhány fontos alapelv, ami minden mobilklíma esetén igaz. A gépnek folyamatos hűtésre, folyamatos légáramra van szüksége. Ez a légmozgás nem a szobát hűti, hanem a gépet! A legfontosabb alapelvek egyike a mobilklímáknál, hogy egy adott helyiségből levegőt elszívni vagy oda levegőt befújni csak akkor lehet, ha az adott légmozgásnak biztosítjuk a párját is. Tehát ha befújunk, valahol ki kell engedni a befújt levegőt, ha elszívunk akkor valahol be kell engedni ugyan annyi levegőt. Ezek hiányában megáll a légszállítás a gép elromlik!

Alapvetően 2 fő csoportot különböztetünk meg a mobilklímák között:

  1. egycsöves mobilklíma,
  2. kétcsöves mobilklíma.

Ezek a mobilklímák kompromisszumos megoldások, az E-Gépész szaklap oldalán megismerheti a részleteket

Létezik egy speciális mobilklíma, ami szinte a mobilok összes hátrányát képes kiküszöbölni.

A Fisher FPR sorozat, sokkal erősebb ventilátorokkal készül, így akár 4 csővel is szerelhető, továbbá mivel IPX2 védettségű ezért kültéren is elhelyezhető, pl. egy teraszon. Érdekessége, hogy nem csak hűtésre, de fűtésre is használható!

Ezzel a variációk olyan széles tárháza nyílik meg, amit nehéz lenne ebben a rövid cikkben mind elmondani.
Milyen hátrány kezelhető ezzel a sorozattal? Minden!

  1. Azzal, hogy a gép kikerül a szobából, megszabadulunk a zajtól. Bent a hűvös, kint a zaj!
  2. Azzal, hogy a beltéri levegőellátás két hosszú csővel csatlakoztatható, a befúvást magasabbra tudjuk tenni, az elszívást pedig távol a befúvástól, így sokkal jobb lesz a levegő keringtetés és a hatásfok.
  3. Azzal, hogy a gép hűtése is megoldható két csővel javítunk a hatásfokon, és nem szívunk a kezelt térbe kültéri, meleg levegőt.
  4. Az FPR sorozat akár egy teraszon is elhelyezhető ilyen esetben egy csővel kapcsolódva a kezelt térre akár jelentős friss levegőhöz juthatunk, kezelt, kb. 18 °C-os hőfokkal még 32 °C külső hőmérséklet esetén is! Kiváló lehet pl egy óvodában altatáskor, 100% friss levegő egy kicsit hűvösebben!
  5. Kétcsövesen a beltérre dolgozva, de kívül elhelyezve a gépet, megint csak „bent a hűvös kint a zaj!” Így a két csővel akár 12 °C körüli befújt léghőmérsékletet is el tudunk érni tehát szinte névleges, teljes hűtőkapacitást is.
  6. A klíma egy üzlet vagy lakás egy alárendelt helyiségében is lehet, pl egy előszobában. Ha innen két csővel dolgozunk a kezelt térre, akkor az előszobát szellőztetni kell, hogy a gép le tudja adni a hőt. Viszont, ha négycsöves elrendezést választunk akkor két csővel dolgozhatunk a kezelt térre és két csővel pl. egy lifthoch-on keresztül a gép is megkapja a hűtést. Ez már szinte egy split klíma szintje!
  7. Bent a hűvös , kint a zaj, és azt a teret sem fűtjük ahol a gép van! Az intelligens fali kezelővel vagy távirányítóval is kezelhetjük a klímánkat, nem romlik a hatásfoka és a kezelt levegő és a visszaszívás helye is közel ideális lehet! A zsalu lezár ha a gép nem fúj be levegőt.

A Fisher mobilklímát jó szívvel merem ajánlani mindenkinek, aki a split klímát valami miatt nem tudja most választani, de műszakilag korrekt megoldást szeretne!

Forrás: E-Gépész szaklap